Предупредување за преземање со торент - KUW - Форум за патентрехт Strassenflirt 88

--- изменето од администраторот

предупредување

Што се однесува до HD, можам да се согласам само со Wh8te. Нешто не е во ред таму или недостасуваат некои информации.

До IP-адресите:

Напорот е апсолутно минимален. Сè што треба да направите е да се најавите на веб-страница за да ја видите IP-то. Кој знае од кои веб-страници ги купуваат своите IP-адреси!

Бидејќи едно е јасно: Тие многу добро знаат дека го боцкаат осиното гнездо со 90% од оние на кои им е напишано, затоа што скоро сите преземаат. И тоа е нивната измама. Земете IP (што и да е), ставете име во сериско писмо, испратете, ширете страв, заработете пари.

Тоа работи доста добро некое време, сè до првиот возвратен удар.
И затоа, исто така, повикот: Немојте да им го олеснувате тоа на криминалците раздвоени и невистинити!

--- изменето од администраторот

Прашањето со IP е воопшто најинтересно во лудилото KUW.
Компанијата што ја најавува оваа IP е со седиште во Швајцарија.
Зошто е ова во Швајцарија .
Во Швајцарија, Слајсофт и нејзините производи не се забранети како во Германија.
И тука е најголемата грешка што некогаш ја направи KUW.

Тоа сега можеби не одговара на 100%, но од 01.01.2008 година преземањето е исто така казниво. Што ако преземам заштитено дело од сервер во Того? Казниво? И што ако преземам датотека наречена „Urlaubbilder.zip“ и потоа откривам дека содржи дело заштитено со авторски права. Казниво?

Па, овој нов закон за авторски права е спротивен на живото за мене. Можеби законот треба да се смени. На крајот на краиштата, 10 милиони сурфери - од кои 50.000 веќе биле предупредени - се исто така гласачи!

Затоа, јас веднаш го давам својот глас на партијата што сака да го смени овој закон.

-----------------
". Хелмут Кол исто така го даде својот збор за чест!"

Преземањето на заштитен софтвер/датотеки/музика е забрането ако не го вчитате од musicload.de или слично.

а незнаењето не штити од казна. ^^

Јас сум нов во одборот. Како дел од мојата потрага по предупредување за куу, наидов на овој пост на форумот.

Особено, мојот интерес беше предизвикан затоа што шпионската програма „Црна вдовица blt 642“ добива IP адреси на начин што сè уште не е разјаснет. За мене ова е единственото објаснување зошто, како претплатник, сум соочен со ова предупредување.

Јас само ќе ги објаснам моите факти до тој степен што нефер учесниците на форумот не можат да донесат никакви директни заклучоци за мојот случај.

1. Прекршувањето требаше да се случи за време на викенд (поставување одредба за датотека спакувана во RAR формат).
2. Врската се користи за деловни цели. Нема работа за време на викендот.
3. Мрежата е заштитена од натрапници на неколку начини (рутер одделен од серверот, заштитен allид на секој компјутерски клиент).
4. Никој од моите вработени ниту јас не сум преземал датотека од Интернет користејќи P2P или торент.
5. По првото предупредувачко писмо (5 месеци по „прекршувањето“), му поставив на кувот бројни прашања на кои не беа одговорени.
6. Во второ писмо ми дадоа дополнителен рок, кој исто така го оставив да помине.
7. Во меѓувреме, еден мој адвокат ги прегледа досиејата во јавното обвинителство во Минхен.

Од досега достапните информации, претпоставувам дека на еден од моите компјутери е инсталиран шпионски софтвер, кој извршува или извршува одредени активности кога постоела интернет-врска, а можеби и сè уште ги извршува. Бидејќи не сум сигурен, ќе го заменам целиот хардвер на крајот на годината.

Заради шпионскиот софтвер, потребни се потврдни информации, на кои се надевам од овој форум:

а.
Организациската врска помеѓу софтверската компанија во Швајцарија и USENEXT е проверлива.
б.
За компанијата USENEXT (работи легален, но нелегален портал за преземање), еднаш постоеше домашен адвокат, кој веројатно имал толку убава програма за шпионажа, користена.
- Кој ќе го програмирал тоа?
- Можеби тоа се програмерите на Црната вдовица?
- Дали некој знае нешто за начинот на работа на програмата во тоа време (програмата е веројатно инсталирана на илјадници компјутери, ажурирани податоци од домени преку интернет-споредба и кога овие домени беа „ослободени“, тие ги презедоа во посед за да можат таму да инсталираат бирачи)?
- Дали некој знае нешто за тоа како работи Црната вдовица?

Повратните информации би биле убави. Јас, исто така, ги ажурирам сите засегнати.