Преглед на осигурувачи SA SB SC SD SF во T5
Стоматолозите
Врвен член
Еве преглед на осигурувачите SA + SB + SC + SD + SF во T5.2

Сите описи содржат и преглед на одделните кутии со осигурувачи.
Забележете дека е додадена нова кутија со осигурувачи под возачкото седиште во T5.2.
Прилози
каравел
Врвен член
AW: Преглед на осигурувачи SA + SB + SC + SD + SF во T5.2
Имам два приклучока од 12V во патничкиот простор на MV-Startline-5.2.
Еден десно од столбот Ц и еден во багажникот десно од единицата за вентилација.
За мене, осигурувачите SF22 (столб C) и SF24 (багажникот) се зафатени.
Двете приклучоци работат на постојан плус.
Би сакал повторно да ги поврзам приклучоците во багажникот (SF24) на палењето плус.
За ова, би сакал да ставам кабел од прекинувачот за светло (палење плус) на излезот од SF 24 (дополнително споен).
Според вашиот опис, има и други потрошувачи на единицата за вентилатори на патничкиот простор на SF24. Како и да е, единицата за вентилатор работи само со вклучено палење.
Може ли тоа да биде проблем? Или треба да работи?
Webster_Blue
Врвен член
Според вашиот опис, има и други потрошувачи на единицата за вентилатори на патничкиот простор на SF24. Како и да е, единицата за вентилатор работи само со вклучено палење.
Може ли тоа да биде проблем? Или треба да работи?
дополнителни потрошувачи преку SF24 во зависност од опремата на возилото.
„Стандард“ првично би бил само приклучокот, потоа 10А, доколку има вентилатори на покривот 15А.
Да имплементирам вклучен приклучок директно преку прекинувачот за светло, не би го сторил тоа. Ако тогаш користете реле за напојување, што го "заменува" осигурувачот
каравел
Врвен член
Според моето, терминалите за палење плус на прекинувачот за светло се споени со 25А и жичени со 2x2,5 mm² за да не може ништо да се случи.
Но, веќе размислував да ставам реле помеѓу.
Немам вентилатор за покрив.
Како и да е, SF24 е споен за мене со 15A, исто како SF22 (за приклучоците на столбот Ц од страната на совозачот).
15А не е нормална заштита од осигурувачи за приклучоците?
ули.насилно
Врвен член
Кога го надградував помошниот грејач на помошен грејач, веќе прашав каде се наоѓа осигурувачот за вентилаторот на предниот грејач?
Во претходно испечатениот план има број 37 (макси осигурувач = 40 А) „Мотор за контрола на дувалка, Битрон, пред V 305“ на SF (во кутија за седишта). Не со мојата стартна линија, нема никаква врска со 2-та борба, го имам и јас тоа. Може да биде таму ако автомобилот има Климатроник?
За мене, осигурувачот со ознака SC 56 се наоѓа под позициите на осигурувачи SB/SC директно на тунелот, скриен зад капакот на столбот на прекинувачот, на (понатаму) држач за реле. Не слушнав дека се расипал таков осигурувач, но мора да се отстрани половина од облогата на АБ?
За илустрација: на 2-та слика е прикажан носачот на реле што е отстранет
Прва слика потпората е покриена со изолационен материјал