Вадим Блинов ве додаде како пријател на веб-страницата; Нашиот секојдневен спам
Директно од Интернет до табелата. Вкусно и ароматично.
Мораше да се случи спамерите да ја прифатат идејата за „социјалната мрежа“ за да ги достават своите лоши пораки до луѓето.

Колку одлична сценарио за спам. Ова дури може да ги земе ликовите пред @ и да ги користи како имиња за да создаде нешто како поздрав. Тоа е мала, но тоа не е единствената лична работа што е мала во бизнисот со спам ...
Вадим Блинов ве додаде како пријател на веб-страницата VK.com
И, какви одлични пријатели можете одеднаш да имате! Дури и таков Вадим Блинов, кој користи азбука што не е толку вообичаена во Германија, кога сака да има какви било поштенски адреси во ТЛД де како таканаречени „пријатели“. Најдоброто нешто во врска со тоа: Вие дури и не мора да бидете регистрирани за овие срања, можете само да бидете расфрлани ...
Можете да се најавите и да ги прегледувате страниците на вашите пријатели користејќи ја вашата е-пошта и автоматски креирана лозинка: a9UjQHyP
и се регистрира одеднаш.
VK.com е веб-страница која им помага на десетици милиони луѓе да ги пронајдат своите стари пријатели, да споделуваат фотографии и настани и секогаш да остануваат во контакт.
Или, да кажам накратко: VK.com е навистина одличен обид за балони за спамери да искористат нов трик за да ловат луѓе кои се доволно глупави да мислат дека сè е одлично кога користи зборови како „пријателство“ за собирање виртуелни марки. Спамерите веруваат дека овие глупави луѓе ...
[Секако, овде ја направив мојата адреса за е-пошта непрепознатлива!]
дури и не забележав кога треба да кликне на врската што нема никаква врска со именуваниот домен VK.com, туку оди на нејасна руска веб-страница. Таму спамерите се дефинитивно среќни што некој е толку отворено срце што сè уште прима спам на нивната е-адреса и дека е толку глупаво да кликнува на несакана пошта. Не сакам да разгледам подетално што се нуди на оваа руска веб-страница, што секако не се препорачува, но дефинитивно нема да биде пријатно.
Можете да ја смените вашата лозинка во Поставки.
Убаво е што можам да ја сменам мојата „лозинка“ (се обложувам дека некој од нив работи), но за жал уште подобрата опција не ми е понудена: Притиснете го копчето Избриши еднаш за да ја преместите оваа пошта до местото каде што припаѓа. Затоа што тогаш
Внимание: Ако ја игнорирате оваа покана, вашата регистрација нема да се активира.
мојата регистрација, која никогаш не ја направив (но што пријателски пријател Вадим Блинов едноставно ја направи за мене), воопшто не е активирана. И, тоа би било тажно, нели?
Среќно!,
Администрација во Велика Британија
Зошто „администрацијата на ВК“ ми посакува „среќа“ останува тајна на идиотските текстописци.
4 коментари за Вадим Блинов ве додаде како пријател на веб-страницата VK.com
НЕОДИКА за тоа е секако дека VKontakte воопшто не е спам-страница, туку е, ух, добро, "сериозна" социјална мрежа.
Ако дури и куршум како Фејсбук заслужува да се спомене овде, особено поради овој „универзален медиум за наоѓање стари и нови пријатели“ ...
Да, имам пријатели и во Русија ...
Не сум толку глупав што кликнувам на врската веднаш . но сакав да знам кој е всушност тој што е толку „пријателски“ на мојата кожа (барем мојот руски има западно име: Блек млеко ...)
Пробав пребарување на whois. Но, во таа врска сум малку застарен. Само што излеговте со управување со домен (godaddy) или нешто слично.
Сметам дека тоа е малку застрашувачко. Не можете веќе да дознаете кој стои зад домените? Секој што не остава отпечаток во Германија, ризикува да биде исечен ... Дали пропуштив нешто тука?
Па, добив пошта од веќе споменатата личност "Блек ♫ млеко"
Наводно е навистина „социјална мрежа“. Отпрвин мислев дека е од роднини, бидејќи страницата е од Санкт Петербург.
Би сакал да знам дали сè е навистина правилно, како што може да прочитате во I-Net, но не би го пуштил тоа да помине
Освен сите сомнежи во кои имате, ако лицето сака да разговара со вас, тогаш исто така ќе ви испрати порака ... Таа личност ја има е-поштата ... да. Само не знам дали навистина постои: -О
Често гледате луѓе на И-нет како молат да бидат регистрирани на наведената страница, едно ви станува јасно ... „Не допирајте. „